Saturday, January 29, 2011

| merah delima |

Assalammualaikum,

minggu yang sebok.
ape pon selamat menyambut tahun baru cina.
buat sahabat serta sedara mara cik gula yang.
sambut perayaan ini.
*jgn salah paham,sebab sedara cik gula memang chinese oke! :)

back to the topik.
ade orang tanya cik gula.
'eh!mcm ner bibir nak seksi+nmpk pink sentiase?!'
ermm...rase nya mcm salah orang je manusi nie betanya.
namun dek kerana ade yang bertanya.
maka cik gula akan jawab.

cik gula bersyukur dikurniakan bibir yang sepsi nie.
*amin~
untuk nampak lebih sepsi,so cik gula.
tambah kan seri nya ngan beberapa produk kecantikan.
hehehe
contohnya memakai minyak zaitun pada bibir sebelum memakai gincu.
minyak zaitun bole mengelakkan dari bibir kering.
merekah seperti tanah kering.
selain dari pakai minyak zaitun,bole juga pakai lipbalm.
tapi cik gula prefer pakai minyak zaitun.

-minyak zaitun jenama syahirah tuh~hehe-

then,slepas apply minyak zaitun kat bibir.
cik gula akan sapu kan sedikit pewarna bibir.
atau lebih kenali sebagai gincu.
cik gula pakai jenama silky girls @ secret.
takde duet nak pakai mahal2~
da kaye sok bole la..
hehehhehe
*alasan sebenar nak jimat.

-barang semua kecik2~tuan besor kan?! ngeee~ :P-

dan akhir skali,baru cik gula ltak kan.
lipgloss.
cik gula pkai jenama nivea.
sebab kaler dia sesuwai ngan kulet cik gula.
malahan lipgloss nye sgt lembut & sng digunakan!.

setelah meng 'apply' kan apa yang telah.
diwar-war kan diatas
maka inilah hasil nya.
tadddddaaaa~ :P

-maaf! cik gula telebih muncung,tapi nampak seksi kan?! yeawww~-

post-it : bia hodoh,jangan BODOH! *peribahasa ganas

Wednesday, January 26, 2011

| super model |

Assalammualaikum,

tetiba disaat terasa stress.
cik gula merindui super model.
beliau berjantina 'jantan'
kacak,berbulu lebat diseluruh badan.
malah sangat manja ketika bersama.
oh! rindu nyer nak belai-belai beliau.
hah! jgn slah anggap plak.
nie bukan seorang manusia begelar lelaki oke.
beliau yang dimaksudkan ialah.
kucing cik gula yang bernama 'jacob ariel'
bukan ariel peterpan dari seberang ok!
jangan pandai & bijaksana plak bagi nama laen.

heheheheh :)
jacob ariel nie sangat gemok.
berat macam sorang bayi berumur 3 bulan.
suka bergaya+posing macho depan kamera.
pandai melaram serta sangat pemalu bila ade orang laen.
tapi tak tahu malu bila ade makanan orang laen.
mase tuh tak peduli.
janji dapat makan.
hahaha
memang degil.
dah pesan jangan makan makanan
orang laen.
tetapi takmo dengar.
kan badan dah beso macam tuan kamo!
hehehehhe

pe pon cik gula sayang gilak kat dia.
skang nie sebok nak exam PMR.
prepare nak exam la tuh.
nnt da abes exam dia akan balik.
hahahah
tapi sebab kerinduan pada beliau
cik gula menatap wajah nyer yang macho 
di lappy shaja..
kongsi pada semua
kacak nyer anak bulus cik gula!
enjoy! ;)











post-it : bayangkan kalo cik gula seorang model~ ngeeeee :P

Monday, January 24, 2011

| bahagia |

Assalammualaikum,


hari ini mood kureng skit.
agak letih,sebab keje banyak.
otak cik gula macam nak besepai.
mata pulak da bengkak.
asik ngadap pc je dr pagi..
huhu

walaupon mood tak memberansangkan.
tapi blog tetap nak hapdet.
hehehe :P
teringat pix² last 2 weeks.
daripada dok simpan.
baek upload,kasik tayang!

kawan dah mula melangkah ke alam bertunang.
cik gula maseh lagi merangkak-rangkak.
macam kura-kura mungkin.
hehehe
takpe.bia macam kura-kura janji cik gula bahagia.
*statement tanak kalah kan!

ape pon TAHNIAH buat pasangan sahabat cik gula.
rinko & haji roy.
semoga cepat cik gula makan nasik minyak pulak.
yela.ari tuhh makan mehoon goreng+cendol+mee rebus+kueh badak
*mak aih~ makan ke melantak nie?!
walau ape pon makanan pada hari tuh sedap sangat.
kalo rase nak amek catering nye.
jenguk² la kat teratakibunda
cik gula jamin makanan dorang best! :)

pix tak banyak tapi bole la~
ape pon jum lihat~


 -setelah menjadi tunang orang,yang tengah tuh-


 -budak yang comel & pandai begaya-

post-it : cik gula makan tanpa henti akibat sgt sedap;oke da gemok balik~ :P 

Sunday, January 23, 2011

| cantek dimata! |

salam,


cik gula suka travel.
kalo travel mesti bawak lensa.
cik gula adalah pengguna tegar canon dslr.
tak beso tak kecik.
biase je.
tak mahir tapi reti guna.
hehe

lensa canon cik gula nie.
ibarat anak lelaki cik gula.
*lom kawen tp dah ade anak,hebatkan! 
 
siap ade nama bedaftar lagi.
nama beliau 'ahmad asyraf'
*poyo kan!
peduli la~
sebab pe bagi nama
cik gula sayang sesangat bende
yang cik gula beli ngan susah payah
kumpul duet serta ikat perot yang muncet nie.
hehe

sejak hadirnya beliau.
maken berseri la hidup cik gula.
ditatang kemana sahaja.
sampai kini.
pernah terfikir nak jual
sebab perlukan duet.
tapi tidak.
sebab sangat sayang.
boley meraung siang malam kalo takde sok.
ngeeeeeee~ :(

dan disini disertakan serba sdikit yang.
telah dicapture menggunakan
beliau wahai anak lelaki ku :)
hahaha





post-it : orang kalo cantek,buat ape pon tetap menarek bukan!

| penembak yang manis |

salam,

lately nie cik gula suka sangat.
hadirkan diri ke majlis.
perkahwinan  serta engagement kawan-kawan.
bukan ape,saje suka tengok suasana.
lepas tuh cik gula emosi sorang².
sebab asik betanya bila la turn cik gula pulak.
hehehe.
*insyaAllah~

bila tengok kawan-kawan buat e-day & w-day.
macam besh.
lepas tuh muka taknak penat kan.
kesian sgt.
eleh~ sok cik gula pon lbey kurang kot..
hahahaha :P

tapi bila pegi kenduri mesti ade je soalan maut.
seperti 
"budak manis,bila lagi?!"
"budak manis,muka ade seri,bila nak lansung?"
"budak manis,maken manis la,ade ape-ape ker?"
*ape la soklan nie,macam ne nie

dan seperti biase jawapan cik gula.
seperti nie.
"bila sampai waktunya"
"muka kena la berseri,nak cari jodoh kat sini"
"kadan-kadang ade,kadang-kadang je takde!"
*jawapan tak masuk akal :P

tapi cik gula seronok bila orang tanya
cik gula tak terasa sebab da biase.
dah jadi lumrah alam.
manusia suka bertanya

dan yang paling seronok sekali.
selaen jawab soalan.
cik gula suka dengar bila ade orang puji
*kira nak kasik kembang montot cik gula 
hahahah
"eh~budak manis skang nie maken manis la"
"budak manis dah laen la rupa"
"budak manis macam laen macam la"
*hah? apakah laen macam?! :P

nie dinama kan pujian melangit.
kembang montot sebeso bunga rafllesia.
hahahhahaah~

 -nie la dia penembak yang manis tuh~ hehe *gedik-
post-it : cik gula maken chantek & manis; cakap la ko suka sama cik gula~ erkkkk ;)




| takde sudah |

salam,
zaman sekarang semua nya canggih.
pakai henpon je ley.
layari intenet,tangkap gambo,amek video,maen game & etc.
dah tu plak henpon plak taknak up2date kan.
dedulu pakai henpon beso + tebal macam kueh lapis
berat plak tuh,bole baling anjing kasik mati.
skang semua nipis macam roti tisu pon ade.
kalo nak di ukur,tebal lagi sekeping roti gardenia.
hehehehhe
tul tak?

 -rasa kaya bila ade;kembang lubang idung nie :)-

yang best nyer jenama pon hebat.
dulu pakai nokia la paling canggih.
skang nie pakai blackberry la,iphone la,galaxy tab la.
tak nak kaya lagi senarai nye.
dunia maken canggih.
peredaran masa pon berubah.
dulu lepas SPM, keje dulu baru ley kumpul duet.
beli sebijik henpon.
skang nie tak yah.
tadika pon boley pakai iphone.
hebat.
balik tadika je.
sentuh skrin wat call.
perghhhhh~ layan betul orang zaman skang.

ko ade? takde kan.
takde dok dendiam
tengok-tengok telan air liur je.
huhu
cik gula pon mampu lihat
beli tuh mampu
takot tak tejage.
hahah
cik gula nie pelupa.
karang hilang berlagu
nyanyi je lagu mnasir
tanya sama itu hud-hud mana ilang nya henpon kuh!
hahahhaha :P

-cik gula pon reti guna buah epal nipis nie! *muka tanak seruis :P.

post-it : bersyukur adalah perkara yang paling mampu dilakukan setakat nie,amin~ :)

| anak-anak |

salam,

ah!tajok entri sangat etnik oke.
cik gula perasaan ade anak-anak sudah.
oh!sangat bahaye.
tak salah bukan pasang impian.
heheheh :)

hari jumaat malam cik gula pegi umah membe.
teman membe amek barang jap.
dekat je ngan area umah.
membe nie dok umah famili besama kakak nyer.
umah baru lak tuh.
cantik,besor,3 tingkat lagi.
memang layan sangat.
perghhh~ terasa nak beli umah macam tuh plak.
hmmm....
bila dapat agak nye.

part paling menarek minat cik gula ialah.
anak kakak membe cik gula nie ade 2.
sowang pompuan & sowang lelaki.
bukan nak kate la.
yang pompuan comel petah bergaya.
yang lelaki kacak comel.
adoi~
rase nak picit-picit je anak orang.
naseb bukan anak cik gula.
kalo tak mahu kena tampa lelaju sebab wat muka comel.
hahahaha :)

oh! cik gula jatuh cinta dengan kanak-kanak.
bila la cik gula nak ada anak pulak?!
ngeeeee~
soalan ape nie?! :P


-seperti ibu & anak-anak *pffftttt :P-

-beso nanti awk nie jadi menantu auntie oke?!.-

-serius like mother like daughter! *whattttt! :D-


post-it : kalo ada anak ramai mesti riuh kan bila bekumpul kan! sob² ;(

| ilusi |

salam,

berangan seketika untuk cantek serta kurus.
hahahaha
impian sangat taw.
keji bila amek gambo nak nampak kurus.
bia la x melidi,janji kurus kan!
hahaha
nak kasik ilusi optik nampak melengkung
pakai lah kanta cekung.
sure nampak cekeding jer..
hehehehe

oke!kat sini ade petua untuk nampak kurus 
walaupon diri anda cembung di luar petak snap.
hehehe
jangan bimbang wahai sedari yang seiring ngan cik gula :)
sebab kita serupa,mesti ade impian & cita-cita macam cik gula kate td kan..
hikhik
so,ape yang perlu buat ialah :

i.pastikan anda memakai pakaian yg gelap

ii.bagi sipemakai tudung,sila pastikan tudung anda cerah
*nie akan menghasilkan effect cahaya keimanan pada wajah anda

iii.kemudian ketika nak snap gamba,anda perlu posing
dengan gaya kaki kebelakang sebelah
*dengan nie peha anda akan nampak kecik dr biase.

iv.dan yang terakhir,muncungkan mulut agar dapat effect muka bujur bola ragbi
*jgn lebih sgt muncung,nnt laen rupa nya.

hasil nya anda bole saksikan seperti gambarajah di bawah
selamat mencuba daripada cik gula ;)

-hah! lihat lah diri cik gula;kurus bukan! haha-
*ilusi optik sangat menghasilkan kurus yang melampaw! 

post-it : kadang-kadang chubie nie rase seksi jugak kan?! yawwww~ :P

Saturday, January 22, 2011

| ada soalan,ada jawapan |

salam, 

jawab je.asalkan rase nak jujur.
(1) 3 Names in Your Inbox Cellphone 
alif
22001 - friend finder :P
MS-Hazim

(2) Your Main Ringtone
Default: Hatin in da club by RIhanna
Message: cahaya cinta by ebith nunu

(3) What U Did At 12 Last Night? 

chatting + blogging + facebooking

(4) Who Was The Last Person You Went Out With? Where?
zila.baru kejap.taman layang-layang,kepong

(5) The Color 0f The T-Shirt You’re Wearing? Now?
Red

(6) The Last Thing U Did? 

marah owner keta yang park senget tadi.

(7) 3 of Your Everyday Favorite Items 

sleeping+chatting+stalking

(8) The Color of Your Bedroom?
black+white

(9) How Much Money in Your Wallet Now?
rm20

(10) How’s Life?
hmm....

(11) Your Favorite Song?
rapuh by opick

(12) What Will You Do Next Weekend?
packing for next journey! yeayyyyy :)

(13) When Was The Last Time You Saw Your Mom?
Last weekend.

(14) Where Is She Now?
@ home redi for solat

(15) When Was The Last Time You Talked To Your Parent?
just now.on phone :)

(16) Who Is The Last Person That Texted You?
alif

(17) Where Did You Have Dinner Last Night?
restoran bismillah,kosas ampang

(18) The Last Surprise You Got?
last nite. about back together..ergghhhh~ :P

(19) Last Thing You Borrowed From Your Friend
duet kot! dari nuyu nak isi minyak keta..hehe

(20) Who is Your Bf/Gf Or Husband/Wife?
BF : tettttttt~
BFF : hehehehe rmai~

(21) What Do You Feel Now?
bored+wired

(22) Wanna Share With Who?
nope

(23) Who Knows Your Secret?
org yg ley smpan rahsia saya

(24) They Keep Your Secret?

 mebi

(25) Are You Angry With Someone?
mebi

(26) What do you order at McD?
nothing

(27) The Last Time You Felt So Sad?
still sad..apakah?! :P

| celaru |

salam,

cik gula rasa haru-biru.
makan kenyang.
tido pon lena.
mandi opkoz basah.
tapi still rase tak tentu hala.
grrrrr...apa lagi yang tak kena nie cik gula?!

hmm....
oh yela~
keja cik gula maseh tak siap.
bercelaru.
sepah & tak terator.
lepas tuh tak start² lagi.
ape kes?!
asik baring macam orang bepantang dari tadi.
*bila ntah besalin nyer

oh! cik gula maken bingung.
kerja tak jugak jadi.
haish~ apakah..

-cik gula muka keliru tapi tetap nampak chantek!haha puji diri sebab perasaan!-

post-it : poei pokan la,nak cari goreng pisang! nyum2~ haha

| masih disini @ sebaliknya?! |

salam,
Goliath Band - Masih disini masih denganmu

Ku pergi hanya sebentar saja
Bukannya untuk menjauhimu
Mencoba ‘tuk cari bagaimana
Baiknya untuk berdua
Setelah kuputuskan kembali
Ku pulang mencarimu kekasih
Tetapi kau bukan dirimu lagi
Kau telah jauh berubah
Apakah kau sudah temukan yang baru?


Tolong jangan kau katakan
Kau suka
Jangan-jangan kau pikirkan egomu saja
Aku masih di sini
Biar kau tahu betapa sulitnya aku
Selama ini cintai kamu
Aku masih denganmu

Cobalah kau ingat kembali
Masa-masa indah denganku
Dan jujur apakah semua kini sudah terlambat
Ataukah kau sudah temukan yang baru?

*lagu nie ditujukan buat diri cik gula sendiri ; padan muka kau means bukan cik gula!

post-it : cik gula terasa laen macam sesangat lately nie! :P

| hari yang sibuk |

salam,

hari ini seperti nya sangat sibuk.
walaupon hari ini adalah hari cuti.
nak settlekan keje² yang melambak.
mengemas,memasak,membasuh & etc.
*macam suri rumah tangga plak kan!
erghhhhh~ banyak nya keje.

 -sepah macam nie skang taw! : credit to google-

meja besepah.
almari baju besepah.
bakul baju kotor penoh.
tilam + selimut belingkar.
bilik behabuk..
grrrrrr~
sibuk²..tapi sempat hapdet blog plak kan!
ngeeeeee~ :P
 

oke! saya betul² sebok nie..
sampai tak menang tangan nak wat keje.
oh mati la.
:P
semoga bejaya wahai cik gula yang malas sepanjang minggu! ;)
haha 


post-it : bia malas dahulu,baru rajen kemudian! eh?! :) 


Friday, January 21, 2011

| biar bulan bicara |

salam,

hari je dah 21 jan 2011.
hmm...cepat masa berlalu.
kekadang macam tak caya je.
tapi tuh la dunia.

hari nie takde wat mende pon.
sekadar merayap kesana kemari.
buang masa mungkin.
oh! sangat tak paham.
cuba la buat keje yang berpekdah skit cik gula!
huhu

memang tak kan la.
selaen memerap depan tv.
cik gula suka merayap tak tentu hala.
adoi~ kenapa jadi macam nie..
tadi merayap je habes kan duet ade la..
tak suke oke! :P

esok cik gula berazam akan duduk rumah!
seharian di rumah!
haha~
insyaAllah bole punye!
macam 'baik punyer~' haha

oke la~ nk out sketika!
keluar kjap!
oke bkn merayap tp menolong org!
tuh xpe kan!
heheheh :P
bubye!

post-it : cik gula = budak gula ; keras macam gula batu,tapi lembut macam gula kapas..euwwww~ tak kuasa nyah!

Thursday, January 20, 2011

| kusut |

salam,
ah!tajok pon wat aku lemah.
apakan lagi nak menulis nya.
pale macam tamo berfikir.
eh~bukan tamo befikir.
cuma kurang produktif.
apalah mende yang sebok bermain lam otak aku ni.
oke! sangat banyak.
antara nya psl keje yang melambak.
tapi kena kuat+tabah kan ati membuatnya.
selebihnya mengenai perasaan,diri sendiri & hati.
ah~memang tak boley blah.
huh! aku rase terok sangat saat ini.
tataw kenapa.
bye! nanti stori lagi :P
[aku rasa macam orang dulu-dulu bila tengok pix nie! haha gedik~]


post-it : hidup nie bukan macam roda tapi macam udara!

Monday, January 17, 2011

| speak now! |

salam,

last friday saya tak sehat
kondisi sgt tidak bagus.
saket sana sini.
demam mungkin,saket tulang-temulang, 
apakah daya.huhu~
sangat tak larat rase nye.
smpi ke hari nie maseh lagi tak oke.
oh! bdn cptlah sehat.
credits : google!
next  tentang tunang!
kawan baek saya dah tunang
oh sgt happy..
tahniah untuk kedua nyer!
smoga cpt kawen!
hehehhehehhe




and last is about keje...
banyak sgt  ley befikir sudah..
padan muka! 
TQ :P


post-it: kalo tak makan boley kurus..huhu
 

Thursday, January 13, 2011

| stress ke?! |

salam,
arahan sudah diterima.
tapi saya yang tak ley terima kenyataan.

adoi~

rasa macam nak stress je..
huhu


post-it : stress dan saya adalah seperti irama & lagu! apakah?! :(

| mengelabah |

salam,

huh! bangun lambat ari nie.
cepat-cepat bangun.
pegi mandi bagai,then siap.
terus bergerak meluncur.  
*bkn naek papan luncur oke
datang da lmbt.
ingat dah lewat.
naseb lom start.
tapi yang tak syok.
dorang kate tunda isnin.
pfffttttt~
*bagus jugak,sebab takde nak di banggakan kalo da start! hehe
tenkiu Allah! :)

post-it : naseb tak gelabah ayam mencari dedak! hehe



Wednesday, January 12, 2011

| tahniah |

salam,

TAHNIAH!!
sebab berjaya buat blog.
hahahhaha
*gelak setan
sekadar berceloteh.
petah berbicara.
banyak perkara.
tidak termasuk isu sensitip
sekian.

post-it : geli geleman sebab macam tak biase! wekkkk :P